Enerzjy Koöperaasje Westergeast

Eerste collectieve zonnedak Kollumerland door EKW.

Enerzjy Koöperaasje Westergeast (EKW) is samenwerking met Noardlike Fryske Wâlden en de Energiewerkplaats Fryslân bezig met het opzetten van een zonnecollectoren-project in Westergeest. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provinsje Fryslân.

Rondom in Fryslân zijn dit soort projecten al uitgevoerd of in volle gang. Dit wordt dan het eerste collectieve zonnedak in de gemeente Kollumerland.
Het is de bedoeling dat we bij de activiteitenboerderij Hammerslag het eerste project gaan uitvoeren.

Het wordt een collectief project die valt onder de postcoderoos-regeling. Dat betekent dat iedereen binnen dezelfde postcode 9295 (Westergeest) maar ook de postcodegebieden geografisch grenzend aan Westergeest hieraan kunnen meedoen. Hieronder vallen Triemen, Oudwoude, Ee, Driesum en Kollumerzwaag.

Dit project is ideaal voor degenen die geen geschikt dak hebben, of die zonnepanelen niet mooi vinden op hun eigen dak, voor degenen die de investering of het risico te hoog vinden voor zonnepanelen op het eigen dak, voor mensen met een huurwoning enz. Maar ook kan het nog steeds interessant zijn voor degenen die zelf al zonnepanelen hebben.
Voor een klein bedrag kan er al worden meegedaan in dit project.

Het is de bedoeling dat er begin 2018 een informatieavond wordt gehouden. U krijgt hier binnenkort een uitnodiging van.
Het is trouwens niet nodig voor dit project stroom en/of gas via EKW af te nemen. Het is dus echt voor iedereen!

Hebben we u hiermee aan het denken gezet? Kom dan in elk geval naar de informatieavond, zodat u zelf kunt oordelen of dit wat voor u is.

Overigens mocht u overwegen groene stroom en co2 gecompenseerd gas via EKW af te nemen, kijk dan eens op: www.kooperaasje.nl/westergeast, www.uskooperaasje.nl en www.noordelijklokaalduurzaam.nl

Mocht u vragen hebben, stel ze dan bij een van de bestuursleden of via info.enerzjy@gmail.com.