Enerzjy Koöperaasje Westergeast

Hoge opkomst startbijeenkomst Westergeast

Gisteravond 19 januari om 20:00 was het dan zo ver; de Enerzjy Koöperaasje Westergeast presenteerde zichzelf aan de inwoners van Westergeast. MFC De Tredder zat behoorlijk vol, een kleine 40 belangstellenden lieten zich informeren wat de energiecoöperatie voor Westergeast betekenen kan.

Na een korte inleiding door voorzitter Wierd Kooistra werd het eerste informatieve gedeelte over Ús Koöperaasje en Enerzjy Koöperaasje Westergeast gepresenteerd door secretaris Hein Adema. Hoe is het ontstaan? Wie of wat is Ús Koöperaasje? Maar vooral: wat doet de lokale energiecoöperatie voor het dorp Westergeast?

DSC05288

Het idee en concept van Enerzjy Koöperaasje Westergeast werd positief ontvangen. Dorpsbewoners reageerden enthousiast en ieder was het er mee eens dat dit een mooi initiatief is voor het dorp. MFC De Tredder ligt al vol met zonnepanelen, dus wie weet wat voor projecten er nog meer gerealiseerd kunnen worden! Toch wil de coöperatie eerst beginnen met het besparen van energie, want de goedkoopste energie is de energie die je niet gebruikt.

Vervolgens werd er door penningmeester Wilfred Eekhof wat meer verteld over Noordelijk Lokaal Duurzaam Energie, haar doelstellingen en de tarieven. Enerzjy Koöperaasje Westergeast is wederverkoper van NLD Energie en kan zo klanten werven voor het energiebedrijf via de energiecoöperatie waardoor zij 75 Euro per aansluiting per jaar krijgen. Dit alles om te investeren in een duurzaam en groen Westergeast. Overstappen van een oude energieleverancier naar de nieuwe is heel gemakkelijk.
Om dit proces in werking te stellen werd er een mooi officieel startmoment gepresenteerd: voorzitter Wierd Kooistra werd live klant van NLD Energie via Enerzjy Koöperaasje Westergeast!

DSC0529320150119_203340_Richtone(HDR)