Enerzjy koöperaasje Easterwierrum

Over EKE

“Libje foar en meiinoar” is de slagzin van Easterwierrum. Op 22 december 2014 is de Enerzjy Koöperaasje Easterwierrum u.a (EKE) opgericht door een enthousiaste groep mensen die de saamhorigheid van het dorp ondersteunt.
EKE is een energie coöperatie voor bewoners van Easterwierrum die met haar leden geld in het dorp wil genereren om duurzame energieprojecten te ontwikkelen.

NLD (Noordelijk Lokaal Duurzaam) energie is de coöperatieve energieleverancier voor het Noorden en levert duurzaam opgewekte stroom en -CO2 gecompenseerd- gas tegen aantrekkelijke tarieven.
Leden van EKE worden klant bij de NLD energie. Door klant te worden van de NLD energie ontvangt EKE een vast bedrag per klant per jaar van de NLD energie.

Hoe meer klanten (aangebracht via EKE) energie afnemen van NLD energie, hoe meer geld Easterwierrum ontvangt. Namelijk tenminste €75,- per klant per jaar. Ook de winst die NLD energie maakt, wordt uitgekeerd aan EKE en wordt gebruikt voor duurzame projecten en herinvestering in het dorp. De leden van EKE kunnen in de jaarvergadering beslissen over de besteding van het gespaarde geld.

Een duurzaam Easterwierrum maken we samen. Ook daarom: “Libje foar en meiinoar” (leef voor en met elkaar).
Word klant van NLD via onderstaande aanmeldpagina (binnenkort beschikbaar) wanneer je van Easterwierrum een duurzaam dorp wilt maken.