EC Buitenpost

Ús Enerzjy

Ús Koöperaasje

Logo Us KooperaasjeEnergie Coöperatie Buitenpost is lid van de koepelcoöperatie: Ús Koöperaasje, Ús Koöperaasje is samen met Groninger Energie Koepel en Drentse KEI eigenaar van het eigen energiebedrijf: Energie Van Ons. In heel Friesland zijn op dit moment 40 energiecoöperaties aangesloten bij Ús Koöperaasje.
 
 
 

Energie VanOns

Energie – elektriciteit & gas – wordt niet door uw lokale energie-initiatief verzorgd of door de ECB of Ús Koöperaasje zelf geleverd. Daar hebben wij een speciaal coöperatief bedrijf voor opgericht, Energie VanOns. Energie VanOns is dé leverancier voor Noord-Nederland. Het energiebedrijf houdt de winst niet zelf; deze keren ze uit aan de aangesloten energiecoöperaties. Per klant krijgt ECBuitpost namelijk €75,-, per jaar, om te investeren in het eigen dorp!Bovendien is Energie VanOns door de consumentenbond uitgeroepen tot de meest duurzame energieleverancier.


 
 
 

Waarom een eigen energiebedrijf?

In Nederland zijn er strenge regels verbonden aan het leveren van stroom en gas. Een partij mag alleen leveren als deze over een vergunning beschikt, verstrekt door de Autoriteit Consument & Markt. Tot nu hebben nagenoeg alleen grote partijen zo’n vergunning. Samen met de coöperatieve koepels in Groningen en Drenthe heeft Ús Koöperaasje bijna een jaar geïnvesteerd in het oprichten van zo’n eigen leveringsbedrijf: Noordelijk Lokaal Duurzaam. Dit is een volledige dochteronderneming van de drie noordelijke coöperaties. Noordelijk Lokaal Duurzaamheeft zo’n vergunning in april 2014 gekregen. Kijk hier wie Noordelijk Lokaal Duurzaam is en hoeveel u kunt besparen! Daarnaast heeft Noordelijk Lokaal Duurzaam diepgroene Nederlandse stroom en CO2 gecompenseerd gas. In totaal heeft Noordelijk Lokaal Duurzaam €259.259,- teruggegeven aan de 65 aangesloten energiecoöperaties.